Tekinolosi Saina e faʻamalamalamaina fale i Aferika i Saute

I totonu o le tele, eria matutu e lata ane i Postmasburg, i Aferika i Saute o Northern Cape Province, o le fausiaina o se tasi o le tele o malosiaga faʻafouina o le atunuʻu ua lata ina maeʻa.

1 

▲O se vaaiga i luga ole ea ole nofoaga o lo'o fausia ai le Redstone Concentrated Solar Thermal Power Project e lata ane i Postmasburg i Northern Cape Province o Aferika i Saute.[Ata na saunia i Saina i Aso Ta'itasi]
O le Redstone Concentrated Solar Thermal Power Project ua fa'amoemoe e amata fa'ata'ita'iga i se taimi lata mai, ma i'u ai ina lava le malosi e fa'aola ai le 200,000 o aiga i Aferika i Saute, ma fa'apea ona matua fa'aitiitia ai le le lava o le paoa o le atunu'u.
O le malosi o se vaega tele o le galulue faatasi i le va o Saina ma Aferika i Saute i tausaga ua tuanaʻi.I le taimi o le asiasiga a Peresitene Xi Jinping i Aferika i Saute ia Aukuso, i luma o Xi ma Aferika i Saute Peresitene Cyril Ramaphosa, na sainia e atunuu e lua le tele o fefaʻasoaʻiga felagolagomai i Pretoria, e aofia ai maliliega i malosiaga faʻafuaseʻi, faʻafaigaluegaina i malosiaga faʻafouina ma le faʻaleleia o South. Malosiaga eletise a Aferika.
Talu mai le asiasiga a Xi, ua faatelevaveina le galuega i le Redstone power plant, faatasi ai ma le faiga o le gaosiga o le ausa ma le faiga o le la.O le fa'amoemoe e amata i le masina nei le fa'amasinoga, ma o lo'o fa'atulaga atoa galuega a'o le'i o'o i le fa'ai'uga o le tausaga, o le tala lea a Xie Yanjun, sui fa'atonu ma le inisinia sili o le poloketi, lea o lo'o fausia e le SEPCOIII Electric Power Construction Co, o se lala o le PowerChina.
O Gloria Kgoronyane, o se tagata nofomau i le nuu o Jroenwatel, lea e tu latalata i le nofoaga o le galuega, fai mai o loo ia faatalitali ma le naunautai mo le Redstone fale e amata ai galuega, ma le faamoemoe e mafai ona fausia nisi afi eletise e faaitiitia ai le ogaoga o le le lava o le eletise, lea na afaina ai. lona olaga i nai tausaga ua mavae.
"O le faʻamaligiina o uta ua faʻateleina talu mai le 2022, ma i aso nei i loʻu nuʻu, o aso uma matou te oʻo ai i le va o le lua ma le fa itula o le motusia o le eletise," o lana tala lea.“E le mafai ona matou matamata i le TV, ma o nisi taimi e pala le aano o lo’o i totonu o le pusaaisa ona o le sasaa o uta, o lea e tatau ai ona ou tia’i i fafo.”
"O le fale eletise e faʻaaogaina le vevela o le la, o se puna mama tele o le malosi, e gaosia ai le eletise, lea e ogatasi ma le fuafuaga mo le puipuiga o le siosiomaga a Aferika i Saute," o le tala lea a Xie."A o saofagā i le faʻaitiitia o le carbon emissions, o le a faʻamalieina ai foi le le lava o le eletise i Aferika i Saute."
Aferika i Saute, lea e faʻalagolago i le koale e faʻafetaui ai le tusa ma le 80 pasene o ana manaʻoga eletise, ua feagai ma le ogaoga o le le lava o le eletise i tausaga talu ai na mafua mai i le tuai o le koale, laina eletise tuai ma le leai o se isi malosiaga.O le fa'amama fa'asolo atu o uta - o le tufatufaina o mana'oga mo le eletise i le tele o puna eletise - e taatele i le atunu'u.
Ua tauto le atunu’u e fa’asolosolo ona fa’ate’a ese la’au-koale ma saili le malosi fa’afouina e avea o se auala tele e ausia ai le soliga o le carbon i le 2050.
I le asiasiga a Xi i le tausaga na te’a nei, o le lona fa lea o ana asiasiga a le malo i Aferika i Saute i le avea ai ma peresitene o Saina, sa ia faamamafaina ai le faamalosia o le galulue soosootauau i vaega eseese, e aofia ai le malosi, mo le manuia soofaatasi.I le avea ai ma uluai atunuu Aferika na auai i le Belt and Road Initiative, na sainia ai e Aferika i Saute se maliliega fou ma Saina i le taimi o le asiasiga e faaleleia atili ai le galulue faatasi i lalo o le fuafuaga.
Nandu Bhula, Pule Sili o le Redstone poloketi, fai mai Aferika i Saute ma Saina le galulue faatasi i le malosi i lalo o le BRI, lea na faatuina e Peresitene Xi i le 2013, ua faamalosia i nai tausaga talu ai ma manuia ai itu uma e lua.
"O le vaaiga mamao a Peresitene Xi (e uiga i le BRI) o se mea lelei, aua e lagolagoina uma atunuu i atinae ma atinae tetele," o lana tala lea."Ou te manatu e taua le faia o le galulue faatasi ma atunuu e pei o Saina e mafai ona maua ai le tomai i vaega o loʻo matuaʻi manaʻomia ai se atunuʻu."
E tusa ai ma le poloketi Redstone, fai mai Bhula e ala i le galulue faʻatasi ma le PowerChina, faʻaaogaina tekinolosi faʻapitoa e fausia ai le eletise, o le a faʻaleleia e Aferika i Saute lona gafatia e fausia ai na o ia lava galuega faʻafouina faʻafouina i le lumanaʻi.
“Ou te manatu o le tomai latou te aumaia i tulaga o le malosi o le la e manaia tele.Ose faiga a'oa'oga tele mo matou,” o lana tala lea."Faʻatasi ai ma tekinolosi faʻaonaponei, o le Redstone poloketi e moni lava faʻafouina.E mafai ona maua ai le 12 itula o le teuina o le malosi, o lona uiga e mafai ona tamoe mo le 24 itula, fitu aso o le vaiaso, pe a manaʻomia.
O Bryce Muller, o se inisinia e pulea lelei mo le Redstone poloketi sa masani ona galue mo fale gaosi koale i Aferika i Saute, na ia taʻua o loʻo faʻamoemoe o ia galuega tetele faʻafouina malosi o le a faʻaitiitia ai le faʻamaligiina o uta i totonu o le atunuʻu.
Fai mai Xie, le inisinia sili o le poloketi, faatasi ai ma le faʻatinoina o le Belt and Road Initiative, na ia talitonu o le tele o malosiaga faʻafouina o le a fausia i Aferika i Saute ma isi atunuʻu e faʻafetaui ai le faʻateleina o le manaʻoga mo le malosi ma le faʻaaogaina o le carbonization.
I le faaopoopo atu i le malosi faʻafouina, o le galulue faʻatasi a Saina ma Aferika ua faʻalauteleina i le tele o vaega, e aofia ai paka fale gaosi oloa ma aʻoaʻoga matata, e lagolago ai le atinaʻeina ma le faʻafouina o le konetineta.

I le taimi o lana feiloaiga ma Ramaphosa i Pretoria ia Aukuso, na fai mai ai Xi o Saina ua naunau e faʻaogaina tulaga eseese o le galulue faʻatasi, e pei o le China-South Africa Vocational Training Alliance, e faʻamalosia ai le galulue faʻatasi i aʻoaʻoga matata, faʻaleleia fefaʻatauaiga ma le galulue faʻatasi i galuega a le autalavou, ma fesoasoani i Aferika i Saute e atiina ae taleni e matua manaomia mo le atinaʻeina o le tamaoaiga ma agafesootai.
I le taimi o le fonotaga, na molimauina ai foi e peresitene e toʻalua le sainia o maliega felagolagomaʻi mo le atinaʻeina o paka tau pisinisi ma aʻoaʻoga maualuluga.I le aso 24 o Aukuso, i le taimi o le talanoaga a taitai o Saina-Aferika na talimalo ai Peresitene Xi ma Peresitene Ramaphosa i Johannesburg, na taʻua ai e Xi o Saina o loo lagolagoina malosi taumafaiga a Aferika i aso nei, ma na ia fautuaina le tatalaina o ni fuafuaga e lagolago ai le atinaʻeina o pisinisi ma faʻatoʻaga a Aferika.
I Atlantis, o se taulaga e tusa ma le 50 kilomita i matu o Cape Town, o se paka faʻapisinisi na faʻatūina i le silia ma le 10 tausaga talu ai ua suia ai le taulaga sa momoe i se nofoaga tele o gaosiga mo mea eletise a le fale.O lenei mea ua maua ai le faitau afe o avanoa faigaluega mo tagata o le atunuʻu ma faʻaolaina ai le malosi fou i le atinaʻeina o le atunuʻu.


21

AQ-B310

O le Hisense South Africa Industrial Park, na teu fa'afaigaluegaina e le kamupani Saina ma le gaosiga o mea fa'aeletonika Hisense Appliance ma le China-Africa Development Fund, na faavaeina i le 2013. I le sefulu tausaga mulimuli ane, o le paka o fale gaosi oloa e lava tele televise ma pusaaisa e fetaui ma le toetoe o le tasi vaetolu o Aferika i Saute. manaoga i totonu o le atunuu, ma auina atu i atunuu i Aferika atoa ma Peretania.

Fai mai Jiang Shun, pule sili o le paka tau pisinisi, i le 10 tausaga talu ai, o le fale gaosi oloa e le gata ina maua ai le maualuga ma le taugofie o mea tau eletise e fetaui ma manaoga i le lotoifale, ae ua atiina ae foi taleni tomai, ma faʻalauteleina ai le atinaʻeina o pisinisi i Atlantis. .
Na taʻua e Ivan Hendricks, o se inisinia i le faleaisa a le paka o falegaosimea, o “faia i Aferika i Saute” ua siitia ai foʻi le fesiitaiga o tekinolosi i tagata o le atunuu, ma e ono iʻu ai i le faia o ituaiga fale.
Bhula, le Pule Sili o le Redstone poloketi, fai mai: "O Saina o se paaga malosi tele a Aferika i Saute, ma o le lumanaʻi o Aferika i Saute o le a fesoʻotaʻi atu i faʻamanuiaga mai le galulue faʻatasi ma Saina.E na'o le fa'aleleia atili o le aga'i i luma.”

31

AQ-G309


Taimi meli: Iuni-25-2024